• Menu
  • Zoek
  • Login

Architectuur

Beton maakt architectuur mogelijk

Architectuur en beton

Architectuur is van alle schone kunsten het meest gebonden aan techniek en praktijk. Architectuur is pas architectuur als het gemaakt en gebruikt kan worden. En beton maakt architectuur mogelijk.

Beton is een constructief bouwmateriaal, voor duurzame draagconstructies. Beton is ook een esthetisch bouwmateriaal. In de eerste plaats vanwege z'n vormvrijheid. En ook vanwege de eindeloze mogelijkheden voor het geven van textuur, structuur, reliëf en kleur aan het oppervlak.


architectuur brugBeton nodigt uit tot onderzoek en avontuurConstructief en technologisch zijn er uitgebreide standaarden en regels voor beton. Zo niet voor beton als architectonisch materiaal. Beton nodigt als het ware de architect uit tot onderzoek en avontuur. Dat maakt discussies over beton en architectuur boeiend en soms lastig.

Voor een goed ontwerp en correcte uitvoering van betonnen objecten en constructies komen diverse disciplines bij elkaar: architect, constructeur, technoloog, producent en uitvoerders. Het Cement&BetonCentrum stelt zich ten doel het kennisniveau van elk van deze vakmensen te vergroten en de dialoog tussen deze vakmensen te ondersteunen en te verbeteren.

 

Terugkerende activiteiten op architectuurgebied

Casestudies prefab beton, voor architecten en producenten        

Concrete design competition, ontwerpprijsvraag voor studenten

Aanbevelingen voor schoon beton, CUR-Aanbeveling 100             

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Screenshot-Tektoniek-2

Tektoniek is het communicatieplatform voor kennis en netwerk over architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en ondersteuning geboden aan (toekomstige) architecten, bouwkundigen en producenten.

Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.

Tektoniek                                                      

#duurzaambeton – trending topics

beeld bij persberichtDoor zijn veelzijdigheid biedt beton vele mogelijkheden voor duurzaam bouwen, maar dat maakt het ook complex. Hoog tijd voor een helder overzicht voor alle partijen die duurzaam willen bouwen. Uiteraard met beton!

   #duurzaambeton - trending topics