• Menu
  • Zoek
  • Login

Architectuur

Tektoniek

Tektoniek

Beton heeft altijd architecten gefascineerd en doet dat nog steeds. De plasticiteit van vers beton nodigt uit tot creatieve vormgeving. Als je zelf al eens een hands-on experiment hebt gedaan laat het idee van vormbare steen je niet meer los.

 

vorige

 

De heterogene samenstelling opent schier eindeloze variaties in eigenschappen. Deze open karakteristiek met z'n vele vrijheidsgraden vergt wel beheersing van het productieproces.
Juist daarin schuilt zowel kwetsbaarheid als charme. De waardering van het imperfecte is subtiel en subjectief. Aangename verrassing en vervelende teleurstelling kunnen dicht bij elkaar liggen.
Dat maakt dat er spanning zit tussen ontwerp en uitvoering. En dat maakt het juist zo boeiend.

Cement&BetonCentrum wil bijdragen aan verbetering en vernieuwing van beton in architectuur. En doet dat vooral door de kracht van het netwerk met ontwerpers, producenten, toeleveranciers en bouwers.


Afgelopen jaren hebben we veel initiatieven genomen in de vorm van workshops, casestudies, exposities, competities en publicaties. Ook hebben we projecten voor materiaal- en productontwikkeling gestimuleerd. 


Al deze activiteiten zijn gebundeld onder één noemer: Tektoniek, de leer van architectonische vormgeving in relatie met constructie, techniek en beleving.

 

Bezoek de website Tektoniek.nl

 

 

Screenshot-Tektoniek-1Tektoniek geeft de liefhebber van architectuur in beton de mogelijkheid om kennis en kennissen te delen

 

 

 

 

 

Delen:
FacebookTwitterLinkedIn

Screenshot-Tektoniek-2

Tektoniek is het communicatieplatform voor kennis en netwerk over architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en ondersteuning geboden aan (toekomstige) architecten, bouwkundigen en producenten.

Tektoniek is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.

Tektoniek