• Menu
  • Zoek
  • Login

Nieuws

Meer informatie over cement en beton: Betonhuis.nl

Sinds 1 december 2017 maakt het Cement&BetonCentrum, branchevereniging van de cementindustrie in Nederland, deel uit van Betonhuis onder de naam Betonhuis Cement. De informatie op de website cementenbeton.nl wordt in de loop van 2019 stap voor stap overgezet naar betonhuis.nl, waar dagelijks meer informatie over cement en beton te vinden is.

Lees verder

Betonhuis initieert onderzoek naar alternatieve klinker- en cementsoorten

Betonhuis neemt het initiatief om samen met de overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven onderzoek te doen naar de ontwikkeling en/of toepassing van alternatieve klinker- en cementsoorten.

Lees verder

Edwin Vermeulen volgt André Burger op als secretaris sector Cement van Betonhuis

Sinds 1 juni 2018 is Edwin Vermeulen secretaris van de sector Cement van het Betonhuis (Cement&BetonCentrum), als opvolger van André Burger die met ingang van 1 juli 2018 vervroegd is uitgetreden.

Lees verder

Material Xprience 2018

Material Xperience is hét jaarlijkse materialenevenement voor architecten, designers en andere creatieve professionals. Het evenement vindt plaats in Ahoy Rotterdam van 13 tot 15 maart.

Lees verder

Rob van Gijzel nieuwe voorzitter Betonhuis

Voormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel wordt de nieuwe voorzitter van Betonhuis. Van Gijzel start per 1 maart 2018.

Lees verder

In memoriam Hans Köhne

Op woensdag 7 februari ontvingen wij het bericht dat onze oud-collega Hans Köhne is overleden.

Lees verder

Nieuwe koepel betonsector, Betonhuis, een feit

De drie grootste spelers in de Nederlandse betonmarkt verenigen zich onder een nieuwe koepel: Betonhuis. De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland, het Cement&BetonCentrum en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortel-fabrikanten in Nederland tekenden 1 december voor deze samenwerking.

Lees verder

Betonhuis: nieuwe koepelorganisatie voor cement en beton

Per 1 januari gaan de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) samen verder als het Betonhuis.

Lees verder

Betonakkoord, maar dan zonder roze bril

Een Betonakkoord lijkt een goed idee, maar met de volstrekt onhaalbare doelstellingen voor CO2-reductie en zinloze doelstellingen voor circulariteit moet de betonindustrie hier gewoon niet aan beginnen. Het is nog niet te laat om het proces fors bij te sturen of alsnog te staken.

Lees verder

Biologische aantasting van beton

Tijdens de Dag van de Betontechnologie op 30 maart 2017 heeft Edwin Vermeulen (Cement&BetonCentrum) een presentatie gegeven over het onderwerp Biologische aantasting van beton, gebaseerd op het Stutech-rapport over dit onderwerp. In het kort volgen de belangrijkste zaken voor opdrachtgevers, aannemers en betonproducenten.

Lees verder
Delen:
FacebookTwitterLinkedIn